instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

ETŠ domaćin đačkoj grupi iz Mađarske

TV Bečej • Agota Varga • 17. mart 2023. • 07:53 •

ETŠ domaćin đačkoj grupi iz Mađarske

Đaci Ekonomske-trgovinske škole u Bečeju od 2014. godine redovno učestvuju u programima Saveza „Rakoci“. U okviru programa đačkih putovanja su već više puta bili domaćini gostima iz Čongrada i Budimpešte, a i oni su putovali za Segedin, Seksard i Temišvar.

Povodom 15. marta, učenici Ekonomsko-trgovinske škole ugostili su đake iz Segedina iz srednje stručne škole „Žužana Košut“ iz Segedina, sa kojima su zajednički položili venac na spomenik „Šandora Petefija“.

Inače Savez “Rakoci” objavljuje svoj program đačkih putovanja tri puta godišnje -  15. marta, 4. juna i 23.oktobra, u okviru mađarskih nacionalnih praznika. Uslov programa je da grupa đaka pređe državnu granicu i obeleži aktuelan praznik zajedno sa članstvom i učenicima mađarske partnerske organizacije ili partnerske škole.

Među srednjoškolcima iz Vojvodine je veoma popularan ovaj program. Ove godine je oko 6.500 učenika iz 147 srednjih škola u Karpatskom basenu otputovalo da proslavi  mađarski nacionalni praznik, 15. mart, tako što je prešlo bar jednu granicu u drugu školu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena