instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Od ponedeljka upis dece u vrtić

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 16. mart 2023. • 10:57 •

Od ponedeljka upis dece u vrtić Tatjana Mitić, direktorka PU „Labud Pejović“ Bečej

Konkurs za upis dece u poludnevni i  celodnevni boravak u Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“ Bečej za radnu 2023/2024. godinu počinje u ponedeljak 20. i traje do 31. marta.

Lista primljene dece biće objavljena najkasnije do 8.maja, a potpisivanje ugovora za decu koja budu primljena u vrtić biće sprovedeno od 22. do 26. maja.

Kao i prethodnih godina, roditelji i staratelji će imati mogućnost da za vreme trajanja konkursa predaju prijavu elektronskim putem, koristeći usluge E-vrtića, putem portala E-uprava.

Ukoliko roditelji i staratelji budu želeli lično da predaju prijave to mogu učiniti u periodu od 20. do 31. marta u od 8 do 12 časova u Bečeju u vrtiću „Kolibri“, zatim od 11 do 13 sati u Bačkom Petrovom Selu u vrtiću „Čarolija“, u Bačkom Gradištu u vrtiću „Kockica“, u Radičeviću u vrtiću „Različak“, u Mileševu/Drljanu u vrtiću „Leptirić“ i u Poljanici u vrtiću „Čiribiri“.

Ukoliko dete ne bude primljeno u objekat za koji je prijavljeno, Predškolska ustanova ima obavezu da predloži roditelju prijem u objekat u kojem ima mesta.

Predškolska ustanova je održala sastanak sa predstavnicima saveta roditelja u Bačkom Gradištu i Bačkom Petrovom Selu kako bi uvideli kakve su realne potrebe roditelja za predstojeći upis, kazala je Mitić.

U Bačkom Petrovom Selu biće raspisan konkurs za prijem dece u jaslenu grupu, uzrasta od jedne do tri godine, dok će se na osnovu zahteva za produženje boravka dece koja već pohađaju vrtić, formirati grupa celodnevnog boravka za decu od 3 do 6 godina.

Roditelji čija su deca rođena u periodu od 1. marta 2017. do 28. februara 2018. godine dužni su da upišu svoje dete u vrtić radi pohađanja Pripremno predškolskog programa, koji je po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja obavezan.

Po trenutnim podacima, 306-oro dece od septembra će krenuti u školu. PU „Labud Pejović“ trenutno ima 55 vaspitno obrazovnih grupa, raspoređenih u 13 objekata, od čega su 35 celodnevnog i 20 poludnevnog boravka.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad