instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Obnovljen prostor za dnevni boravak

TV Bečej • Agota Varga • 7. mart 2023. • 09:36 •

Obnovljen prostor za dnevni boravak

Svečano je otvoren rekonstruisani prostor za dnevni boravak u OŠ „Šamu Mihalj” u Bečeju, koji će od sada u potpuno novom ruhu moći da koristi 27 đaka ove osmoletke.

Ukupna vrednost obnove iznosi 600.000 dinara, a ona je realizovana uz podršku Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine-nacionalne zajednice.

U OŠ „Šamu Mihalj” deca pohađaju nastavu u dve smene.  Oni koji idu posle podne u školu već od osam sati mogu da koriste usluge dnevnog boravka, a oni koji pre podne dolaze u školu, mogu da ostanu do 15.30. Svaki učenik u dnevnom boravku, pored toga što pod nadzorom radi domaće zadatke, ima prilike da na kreativan način iskoristi svoje slobodno vreme, a dobija i besplatan ručak, koji obezbeđuje lokalna samouprava, dodaje direktorica ove obrazovne ustanove.

Na svečanom otvaranju dnevnog boravka učestvovao je Žolt Sakalaš pokrajinski sekretar za obrazovanje i Žofija Rigo Pal, potpredsednica Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, naglašavajući važnost ove investicije kako za učenike, tako i za roditelje.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad