instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Bečej domaćin akreditovanog stručnog seminara za vaspitače

TV Bečej • Agota Varga • 2. februar 2023. • 09:54 •

Bečej domaćin akreditovanog stručnog seminara za vaspitače

U organizaciji Nacionalnog Saveta  Mađarske nacionalne manjine i Zavoda za kulturu vojvođanskih mađara, uz stručnu podršku Mreže kuće tradicije – Vojvodina, pod naslovom „Utravalo“organizovano je akreditovano stručno usavršavanje na mađarskom jeziku za vaspitače.

Posle Sente, drugi deo trodelnog stručnog seminara održan je minulog petka i subote u Bečeju, u prostorijama Mađarskog kulturnog društva „Petefi Šandor“, pod naslovom „Narodna muzika i narodni instrumenti u obrazovanju“, na kom je učestvovalo 23 vaspitača iz cele Vojvodine.

Glavni cilj stručnog usavršavanja jeste da vaspitačima pruži praktična znanja i materijal kako bi mogli da uklope narodne igre, muziku i ručne radove u projekat, odnosno da ih u svakom trenutku iznesu i iskoriste čime bi aktivnosti učinili raznobojnijim prilikom rada sa decom.

Na svečanom otvaranju stručnog seminara prisutne vaspitače je pozdravio  i Ištvan Šarkezi, predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta Mađarske nacionalne manjine, koji je najavio pripremu Strategije obrazovanja za narednih pet godina.

Održavanje trećeg dela stručnog seminara  vaspitača planirano je na proleće, a tema će biti ručni radovi i zanimanja.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena