instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Bečejac pravi zaljubljenik u američke staforde i francuske buldoge

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 28. decembar 2022. • 11:40 •

Bečejac pravi zaljubljenik u američke staforde i francuske buldoge Petar Pešić, vlasnik odgajivačnice „Extreme selection“ Bečej

Bečejac Petar Pešić pravi je zaljubljenik u američke staforde i francuske buldoge. Ove dve rase pasa za njega su najbolje i najkompletnije u pogledu karaktera, izdržljivosti i estetike.

Psima se bavi više od jedne decenije, a pre dve godine registrovao je odgajivačnicu „Extreme selection“ kako bi se posvetio se kvalitetnom uzgoju staforda i buldoga, kao i njihovom učešću na domaćim i inostranim takmičenjima.

Petrova odgajivačnica trenutno broji deset pasa, od kojih su pojedini takmičari u godini na izmaku ostvarili značajne rezultate na brojnim izložbama.

Američki stafordi nisu psi za početnike, odnosno vlasnike koji nemaju iskustva u odgoju pasa. Sa druge strane, za ovu rasu kruže predrasude da je izuzetno agresivna i opasna, a istina je sasvim drugačija, tvrdi naš sagovornik.

Ukoliko ih pravilno vaspitate stafordi su prave maze, odlični porodični psi i prema deci su nastrojeni zaštitnički. Kada je reč o njihovom zdravlju, spadaju u izdržljivu i otpornu rasu. Reč je o radnim psima, koji zahtevaju da im se posveti dosta vremena i pažnje.

Psi iz odgajivačnice mladog Bečejca pronašli su svoje domove u Hrvatskoj, Sloveniji, Severnoj Makedoniji, Austriji, Nemačkoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Ambicije su mu, kaže, da odgaji što savršenijeg psa koji će jednog dana pokupiti svetske i evropske titule. Do tada, svakodnevno uživa u radu kako sa američkim stafordima, tako i sa francuskim buldozima, koji mu pružaju neizmernu ljubav i sreću.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena