instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Veliko interesovanje za završni božićni program u MKD „Petefi Šandor”

TV Bečej • Agota Varga • 27. decembar 2022. • 09:30 •

Veliko interesovanje za završni božićni program u MKD „Petefi Šandor”

Tradicionalni završni božićni program održan je u Mađarskom kulturnom društvu „Petefi Šandor“ Bečej.

Publici se predstavilo 240 izvođača, a zbog velikog interesovanja za program pod nazivom „Božićna čestitka”, organizovan je dupli program, u dva termina.

Pred prepunom salom publiku je svečanim govorom pozdravio paroh Laslo Poša, a zatim je sledio nastup modernih plesnih grupa u pet uzrasnih kategorija, pod vođstvom Noemi Gal i Kristine Horvat Šarkanj, horova „Dudolo” i „Selence” pod vođstvom Ane Kišimre Serde, odnosno muškog hora „Botra” koji predvodi Andraš Serda. Najmasovniji su bili nastupi članova folklornih grupa i pevačke grupe narodnih pesama čiji predvodnici su Aniko Česak Korčik i Balaž Česak uz pratnju orkestra Fokoš. Publici se predstavilo sedam folklornih ansambla i pet pevačkih grupa narodnih pesama MKD „Petefi”.

Svi članovi kulturnog društva su se sa velikim entuzijazmom pripremali na ovu završnu svečanost i sa uzbuđenjem su čekali nastup, kazala je Noemi Gal, koja od septembra vodi dve grupe modernih plesova uzrasta od 7 i 8 i od 10 i 12 godina. Ona je dodala da imaju velike planove i za narednu godinu.

Događaj je realizovan uz podršku Fondacije „Betlen Gabor”, Fonda „Čori Šandor” i Opštine Bečej.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena