instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Iz godine u godinu sve veća potražnja za jelkama sa busenom

TV Bečej • Agota Varga • 21. decembar 2022. • 07:59 •

Iz godine u godinu sve veća potražnja za jelkama sa busenom

Kupuju se tokom cele godine, ali kako se približavaju novogodišnji i božićni praznici i potražnja za jelkama veoma raste. U rasadniku „EuroGarden” u Bečeju bave uzgojom i prodajom ukrasnih biljaka od 2006. godine, a pre desetak godina su počeli da gaje i prodaju i jelke.

Robert Kiš rukovodilac „EuroGardena” kaže da se za razliku od pijačnih prodavaca, kod njih jelke mogu kupiti isključivo sa busenom, a da su cene za 500 do 1.000 dinara povećale u odnosu na prošlu godinu. Tako se, u zavisnosti od veličine i vrste jelki, cene kreću od 1.500 do čak 8.000 dinara.

Pred praznik se obično povećava potražnja za jelkama, u „EuroGardenu” su prošlog Božića prodali od prilike 120 jelki sa busenom. Svako ko kupi jelku ujedno ima priliku da dobije korisne savete u vezi sa uzgojem ove biljne vrste.

Ukoliko želite da vaša jelka nakon novogodišnjih praznika krasi vašu zelenu oazu u dvorištu, potrebno je da se pridržavate određenih smernica. Dok je u kući ili stanu, jelku treba zalivati na svakih pet dana, prostorija u kojoj boravi ne treba da je pretopla, a pre nego što odlučite da je zasadite napolju potrebno je da je držite u hodniku ili nekoj drugoj negrejanoj prostoriji, kako bi se privikla na niže temperature. Preporuka je da tamo ostane do marta.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena