instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

KROZ BEČEJ: MKD „Petefi Šandor”: Za praznično raspoloženje Božićne radionice za decu

TV Bečej • Agota Varga • 20. decembar 2022. • 11:20 •

KROZ BEČEJ: MKD „Petefi Šandor”: Za praznično raspoloženje Božićne radionice za decu

U Mađarskom kulturnom društvu „Petefi Šandor” u Bečeju  prošle nedelje su održane radionice za praznično raspoloženje, uoči Božića, na kojima su deca iz opštine Bečej imala prilike da od srede do petka, u ovoj ustanovi kulture učestvuju u izradi raznih Božićnih ukrasa za jelku i za kuću.

Na svim radionicama koja su održana u periodu Adventa, učestvovalo je oko 20-25-oro dece, koja su sa velikim entuzijazmom i velikom radošću pravila puno ukrasa od raznih materijala u obliku zvezde, a naučila su da prave i Božićni venac.

Beata Ric Kasiba organizatorka programa u MKD „Petefi” je istakla, da ova kulturna ustanova svake godine organizuje radionice za decu uoči velikih praznika poput Božića, ili Uskrsa, sa ciljem da upriliče praznično raspoloženje.

Događaj je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, kao i Opštine Bečej.

Inače u MKD „Petefi Šandor” planiraju i dalja dešavanja vezana za Božić. Zajedno sa Udruženjem za velike porodice „Bobita” iz Bečeja, raspisali su literarni i likovni konkurs, čiji će rezultati biti objavljeni u sredu, 21. decembra, u 16 časova. Nakon toga, 22. decembra deca iz zabavišta i školarci će moći da pogledaju predstavu pozorišta „Mandula” iz Segedina, pod naslovom  „Božićno zvono”, a tradicionalni Božićni program MKD „Petefi Šandor” na kojoj će se predstaviti svi članovi ove kulturne ustanove iz Bečeja biće održan 26. decembra, a zbog velikog interesovanja program će se realizovati u dva termina, od 17 i od 19 časova.

Tekst je realizovan u okviru projekta „Kroz Bečej”, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad