instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Paketi solidarne pomoći za najugroženije penzionere opštine Bečej

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 1. novembar 2022. • 11:02 •

Paketi solidarne pomoći za najugroženije penzionere opštine Bečej Nada Milovanov, predsednica Opštinskog udruženja penzionera Bečej

Opštinsko udruženje penzionera Bečej ove godine podeliće 196 paketa solidarne pomoći najugroženijim članovima na teritoriji opštine Bečej. Sredstva u visini od oko 196.000 dinara za kupovinu paketa obezbedio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Podela paketa počinje u četvrtak, a najviše će biti podeljeno u Bačkom Petrovom Selu i Bečeju po 70, u Bačkom Gradištu 29, u Radičeviću 11, a u Mileševu 9.

Pravo na paket solidarne pomoći imali su penzioneri čija mesečna penzija nije veća od 16.884,94 dinara. Podela će biti organizovana po mesnim zajednicama.

U Opštinskom udruženju penzionera Bečej kažu da su završili sa isporukom oko 1.500 kubika ogrevnog drveta za oko 500 članova.

Inače, opština Bečej broji nešto manje od 8.000 penzionera, a oko 5.000 njih su članovi udruženja. Procene su da oko 2.000 penzionera ima manja primanja od 20.000 dinara mesečno.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena