instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Kroz savremene tehnologije i preduzetništvo do najkvalitetnijeg obrazovanja

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 20. septembar 2022. • 09:12 •

Kroz savremene tehnologije i preduzetništvo do najkvalitetnijeg obrazovanja Gabriela Potrebić-Težer, direktorka OŠ „Petefi Šandor“ Bečej

U OŠ „Petefi Šandor“ u Bečeju tokom leta, do početka nove školske godine uloženo je više od 10 miliona dinara u opremanje i uređenje školskog prostora, u cilju podizanja kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Od 1. septembra deca na raspolaganju imaju novi, umetnički kabinet u kojem se nalazi i školska štamparija. Na ovom mestu deca razvijaju svoju maštu, kreativnost, ali i preduzetničke sposobnosti. 

U OŠ „Petefi Šandor“ sledećeg meseca očekuju otvaranje „high tech“ kabineta, čija je vrednost oko 50.000 evra, a finansira ga nevladina organizacija „Mesaroš grup“ iz Mađarske. Bečejska osmoletka biće jedina u Srbiji koja će imati najsavremenija učila, poput mikrobitova i lego robota, koje inače koristi sekcija „PefiRobotika“.

Od ove školske godine, đaci na raspolaganju imaju i novu sekciju „PefiBiznis“, namenjenu učenicima sedmih i osmih razreda, koji imaju nastavni predmet „Svet finansija“.

Sve školske sekcije realizuju se u sklopu obogaćenog jednosmenskog rada. OŠ „Petefi Šandor“ pohađa 249 đaka, od kojih najveći broj u nižim odeljenjima što je pokazatelj porasta interesovanja đaka za školovanje u ovoj obrazovnoj ustanovi, kaže direktorica i dodaje da škola broji 54 zaposlenih.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena