instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Za rešavanje stambenog pitanja izbeglica pet seoskih kuća

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 8. septembar 2022. • 08:31 •

Za rešavanje stambenog pitanja izbeglica pet seoskih kuća Foto: Pixabay

Opština Bečej saopštila je da će javni poziv za izbor korisnika za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica pri kupovini pet seoskih kuća biti objavljen 12. septembra. Pomoć će moći da ostvare izbeglice koje imaju boravište/prebivalište na teritoriji opštine Bečej.

Osim kupovine kuća, javni poziv će se odnositi i na dodelu paketa pomoći u vidu nabavke građevinskog materijala i opreme.

Reč je bespovratnoj pomoći koja se odobrava u maksimalnom iznosu do 11.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan konverzije.

Za kupovinu seoske kuće odobrava se iznos maksimalno do 9.500 evra, dok se paket pomoći odobrava u maksimalnom iznosu do 1.500 evra, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan konverzije.

Izabrani korisnik pomoći za rešavanje stambenih potreba može dodatno da učestvuje sopstvenim sredstvima u kupoprodajnoj ceni seoske kuće u iznosu do 50% od ukupne vrednosti stambenog objekta.

Seoska kuća za koju se podnosi prijava mora se nalaziti na teritoriji opštine Bečej, mora biti upisana u katastru nepokretnosti, bez tereta na objektu i zemljištu i mora ispunjavati osnovne uslove za život i stanovanje.

Podsetimo, za pomoć mogu da apliciraju izbeglice koje su, usled događaja iz perioda od 1991. godine do 1995. godine, stekle status izbeglica u  Srbiji, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe, i to: izbeglice koje žive u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnog ili neformalnog i ugrožene izbeglice u privatnom smeštaju i bivše nosioce stanarskog prava, a koje su bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Srbiji, a sve prema utvrđenim kriterijumima ugroženosti.

Javni poziv traje do 14. oktobra ove godine. Sve u vezi sa javnim pozivom zainteresovani građani mogu dobiti putem broja telefona 021/6811-841 i kod poverenika za izbeglice u Glavnoj ulici broj 11 i putem telefona 021/6912-577.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena