instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Raspisan javni poziv za učešće građana za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 15. avgust 2022. • 12:10 •

Raspisan javni poziv za učešće građana za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

Opština Bečej raspsala je danas Javni poziv za učešće građana za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Zainteresovani građani treba da se prijave najkasnije do 5. septembra.

Građani se mogu prijaviti za sprovođenje jedne od sedam mera energetske sanacije – 1)zamena spoljnih prozora i vrata, 2)termička izolacija zidova, 3)termička izolacija ispod krovnog pokrivača, 4)kotlovi na prirodni gas ili biomasu, 5)nova cevna mreža i grejna tela, 6)toplotne pumpe sa instalacijama i 7)solarni kolektori za pripremu potrošne tople vode. Izuzetak je, da se može konkurisati za dve mere, samo u slučaju prijava za mere 2) i 3), kao i 4) i 5) .

Tekst javnog poziva i obrasci za popunjavanje će se moći preuzeti na internet stranici opštine Bečej, u delu „Servis građana“ i izborom opcije „ENERGETSКA SANACIJA“ ili lično u prostorijama Opštinske uprave u kancelariji broj 15.

Građani se obraćaju izabranim privrednim subjektima sa spiska koji se objavljuje u okviru javnog poziva (prilog 2), koji će izvoditi radove za mere energetske sanacije, i dobijaju od njih predmer i predračun/profakturu. Sa tim dokumentom i ostalom potrebnom dokumentacijom uz popunjavanje obrazaca prijave – konkuriše se predajom prijave u koverti, lično na pisarnici opštine Bečej ili slanjem preporučene pošte.

Radovi na energetskoj sanaciji objekata moraju biti kompletni, odnosno na primer - za meru 1)zamena spoljnih prozora i vrata, moraju da se zamene svi prozori i sva vrata bar na jednom spratu (etaži) kuće i isto tako svi prozori i vrata na stanu. Ukoliko je deo stolarije nedavno promenjen, moći će da se konkuriše bez njih, samo ukoliko podnosilac poseduje ateste koji dokazuju da su ispunjene propisane minimalne tehničke karakteristike (koeficijenta prolaza toplote).

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena