instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Porodica Jurišin u drvetu pronalazi inspiraciju za svoja remek dela

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 30. jun 2022. • 09:12 •

Porodica Jurišin u drvetu pronalazi inspiraciju za svoja remek dela Porodica Jurišin u radionici (TV Bečej)

U porodici Jurišin iz Bečeja ljubav prema drvetu neguje se više od jedne decenije, a glavni „krivac“ za to je glava porodice Aleksandar, koji važi za jednog od najboljih samoukih majstora za izradu akustičnih gitara.

Ljubav prema drvetu preneo je na suprugu Jelenu, koja je pre dve godine počela da izrađuje drvene foto-albume.

U ovom poslu, u kojem svi uživaju, Jeleni je desna ruka osmogodišnji sin Nikola.

Za izradu foto-albuma služi se CNC mašinom i laserom, a veštine rada na ovim mašinama savladala je uz pomoć i podršku supruga Aleksandra. Albumi se izrađuju po meri i želji kupaca.

Iako ima planove da uvede neke inovacije, Jelena kaže da ne žuri sa time, budući da joj trebalo oko šest meseci rada i isprobavanja da bi došla do proizvoda kakav ima danas.

U radionici porodice Jurišin radi se na smenu. Aleksandar je zauzet pravljenjem gitara, za koje je interesovanje konstantno. Izrađuje desetak različitih modela, a do sada je napravio oko 300 ovih instrumenata. Jedna je čak završila kod šefa ruske diplomatije, Sergeja Lavrova.

U međuvremenu, naš sagovornik je počeo da pravi i džipsi džez gitare, čija izgradnja je daleko kompleksnija u odnosu na akustične, pa i klasične modele.

Opširnije o porodici Jurišin, njihovim kreativno-umetničkim radovima saznajte u emisiji „Bečejski ugao“, koja će biti emitovana u sredu 6. jula.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena