instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Edukacija na temu zdravstvene inkluzije Roma i planiranog potomstva

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 8. jun 2022. • 08:14 •

Edukacija na temu zdravstvene inkluzije Roma i planiranog potomstva

Udruženje medicinskih sestara predškolskih ustanova Južnobačkog regiona uz podršku Ministarstva zdravlja, a u saradnji sa PU „Labud Pejović“, realizovalo je u Bačkom Gradištu projekat „Zdravstvena inkluzija Roma i planirano potomstvo“.

Reč je o predavanju o reproduktivnom zdravlju koje je za cilj imalo da putem edukacije maloletnika utiče na njihovu svest o negativnim posledicama preranog stupanja u brak i seksualnih odnosa.

Program je koncipiran tako da se kroz razgovor i likovne radionice približe što prikladnije i jasnije populaciji starijeg školskog uzrasta, nova saznanja o temi „Zdravstvena inkluzija Roma i planirano potomstvo“. 

U dogovoru Udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Južnobačkog regiona i PU „Labud Pejović“ došlo se na ideju da se projektne aktivnosti realizuju u Bačkom Gradištu, gde su pored meštana iz ovog naseljenog mesta bili prisutni i mladi meštani iz Bačkog Petrovog Sela.

U našoj opštini oko 320 dece romske nacionalnosti trenutno pohađa osnovno školsko obrazovanje ističe Dobrila Đin, koordinatorka za romska pitanja u opštini Bečej i predsednica Humanitarnog udruženja „Đina“. Ona je pozdravila ovaj vid edukacija dece.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad