instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Lični primer - apel mladima na poštovanje saobraćajnih propisa

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 19. maj 2022. • 08:30 •

Lični primer - apel mladima na poštovanje saobraćajnih propisa

Milica Knežević kao suvozač doživela je saobraćajnu nezgodu, nakon koje je ostala u invalidskim kolicima. Ona je na predavanju u Gimnaziji u Bečeju pričala sa mladima o svojoj saobraćajnoj nesreći ali i o bezbednosti u saobraćaju. Kako napominje, to je program koji se sprovodi godinama u nazad za mlade ljude, pre svega srednjoškolce na teritoriji čitave Srbije.

Neprilagođena brzina, alkoholisano stanje vozača, nevezivanje sigurnosnog pojasa i generalno nepoštovanje saobraćajnih propisa može da ostavi trajne posledice po život mladih, ali i iskusnih vozača.

U želji da kroz lične primere menjaju i utiču na svest mladih, Udruženje paraplegičara Mačvanskog okruga i Agencije za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Bečej, upriličili su predavanje u Gimnaziji Bečej pod nazivom "Još uvek vozim". Interaktivna predavanja su namenjena đacima treće godine srednje škole i bave se pitanjima bezbednosti u saobraćaju u cilju edukacije budućih vozača.

Po završetku predavanja mladi su mogli da isprobaju i takozvane "pijane naočare" koje demonstriraju smanjenje psihofizičkih sposobnosti čoveka pod dejstvom alkohola i droga.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena