instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Zbog većeg broja prijavljene dece vrtiću potrebno pet novih grupa

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 9. maj 2022. • 11:46 •

Zbog većeg broja prijavljene dece vrtiću potrebno pet novih grupa Tatjana Mitić, direktorka PU "Labud Pejović" Bečej (TV Bečej)

Za polazak u vrtić od septembra, Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“ Bečej pristigle su 352 prijave, što je za oko 20 odsto više u odnosu na lane. Međutim, za sada mesta ima za 274-oro dece, dok će za preostalih 78-oro ustanova zatražiti otvaranje pet novih vaspitno-obrazovnih grupa.

Najviše pristiglih prijava je iz Bečeja 246, 48 iz Bačkog Petrovog Sela, 51 prijava pristigla je iz Bačkog Gradišta, 6 iz Radičevića i jedna iz Drljana.

Nakon što je konkurs za upis dece u vrtić završen 1. aprila, pristiglo je još 12 prijava, te su ta deca na listi čekanja, objašnjava Mitić i dodaje da PU „Labud Pejović“ poseduje neophodne kadrovske i prostorne kapacitete za otvaranje novih grupa, te da je najveće interesovanje za upis dece jaslenog uzrasta.

Potpisivanje ugovora sa roditeljima i starateljima čija su deca primljena u vrtić počinje 16. i traje do 20. maja u Bečeju u vrtiću „Kolibri“ u periodu od 8 do 12 časova. U Bačkom Petrovom Selu u vrtiću „Dr Kiš“ potpisivanje ugovora biće 18. maja, a u Bačkom Gradištu u vrtiću „Kockica“ 19. maja, takođe od 8 do 12 časova.

Podsećanja radi, deca rođena u periodu od 1. marta 2016. do 28. februara 2017. u obavezi su da pohađaju pripremno-predškolski program, te iz PU „Labud Pejović“ apeluju na roditelje da dođu do 1. septembra kako bi dete bilo raspoređeno u neku od postojećih predškolskih grupa.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena