instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Lurko kuća u Bečeju proslavila deceniju postojanja

TV Bečej • Agota Varga • 15. mart 2022. • 11:04 •

Lurko kuća u Bečeju proslavila deceniju postojanja

Posle Drljana i Hajdukova, 2012. godine u Bečeju je otvorena Lurko kuća, koju je osnovala Fondacija „Poverelo“, a čiji jedan od glavnih zadataka je da se brine i stara o socijalno-ugroženoj deci sa teritorije opštine Bečej.

Nade za pokretanje ove kuće pre deset godina su se u potpunosti ostvarile, rekao je Karolj Harmat direktor Fondacije „Poverelo“, dodajući da su veoma zahvalni svim svojim pomoćnicima i pokroviteljima.

Desetogodišnji jubilej je počeo sa svečanom svetom misom u crkvi Svetog Antuna Padovanskog u Bečeju, a zatim se nastavio programom, u okviru kog su se deca iz Lurko kuće predstavila kroz čitanje sastava, recitacija, kao i kroz druge sadržaje.

Događaju je prisustvovao i Brat Patrik, izvršni direktor organizacije nemačkih i austrijskih Franjevaca „Franz-Hilf“ iz Beča, kao i Luciano Suriani apostolski nuncij u Beogradu, predstvanik Svete stolice, koji je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da posle Drljana i Hajdukova, i u Bečeju prisustvuje jubileju Lurko kuće.

Lurko kuća u Bečeju trenutno broji 24 štićenika, sa kojima se posle nastave u školi bave vaspitači, učitelji i volonteri.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad