instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Za izgradnju transfer stanice za otpad potrebno oko milion evra

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 10. decembar 2021. • 14:21 •

Za izgradnju transfer stanice za otpad potrebno oko milion evra

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su Lokalni plan upravljanja otpadom za period od 2021. do 2031. godine.

Dokument je usklađen sa zakonskim normativima i biće revidiran nakon pet godina. Ujedno, njime je predviđen investicioni ciklus u ovoj oblasti, kao i usklađivanje rada preduzeća „Potisje-Bečej“ kojem je poverena delatnost sakupljanja, odnošenja i deponovanja otpada na teritoriji opštine Bečej.

Udaljenost deponije Botra od Kikinde je između 55 i 60 kilometara, a u cilju optimizacije troškova, Opština Bečej planira da u narednom periodu izgradi transfer stanicu, koja će pored pretovarne stanice biti i stanica za prijem frakcija opasnog otpada, posebno opremljena sa centrom za upravljanje građevinskim otpadom, kao i kompostanom, navodi se u usvojenom planu.

Deponija „Botra” se nalazi na zemljištu u društvenoj svojini, sa nosiocem prava korišćenja opštine Bečej. Deponija zauzima površinu od 4,8 hektara, a procenjena prosečna visina nasutog otpada iznosi 1,5m, na osnovu čega je izračunato da se na lokaciji nalazi približno 72.000m³ otpada, navedeno je u strateškom dokumentu.

Inače, na sednici lokalnog parlamenta usvojena su i dva protokola o saradnji sa gradom Zaječarom i opštinom Bajina Bašta.

Predsednik opštine je najavio da će protokoli sa Začejarom i Bajinom Baštom biti potpisani početkom naredne godine.

 

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena