instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

„Zdravkovci“ se družili sa Bebom Perić Ranković

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 6. decembar 2021. • 14:18 •

„Zdravkovci“ se družili sa Bebom Perić Ranković

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Osnovna škola „Zdravko Gložanski“ iz Bečeja ugostila je srpsku paraolimpijku u stonom tenisu, rođenu Bečejku, Borislavu Perić Ranković.

Naša proslavljena sportistkinja iskoristila je priliku da sa đacima porazgovara o načinu života osoba sa invaliditetom, ali i o njenim sportskim uspesima koje je niže godinama unazad u svetu stonog tenisa.

Perić Ranković je prilikom posete bečejskoj osmoletki istakla da osobe sa invaliditetom smatraju da su deca ambasadori za rušenje predrasuda jer su oni novi temelji društva, koji nasleđuju i formiraju zajednicu u budućnosti.

OŠ „Zdravko Gložanski“ realizovala je niz aktivnosti koje su za cilj imale da doprinesu senzibilizaciji dece i širenju duha prihvatanja različitosti.

„Zdravkovci“ su takođe ugostili i predstavnike Ogranizacije gluvih i nagluvih Bečej. Pored toga, đaci su na časovima razgovarali o obeležavanju međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i kroz različite aktivnosti pokušali da se stave u njihovu ulogu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena