instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

U opštini Bečej posađeno 1.000 sadnica hrasta, jasena i topole

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 6. decembar 2021. • 14:54 •

U opštini Bečej posađeno 1.000 sadnica hrasta, jasena i topole

Minulog vikenda održana je druga velika akcija pošumljavanja u Bečeju. U subotu 4. decembra SBB fondacija je zajedno sa članovima građanske inicijative „Ozelenimo Bečej“, članovima PD „Lesson“, volonterima Kancelarije za mlade opštine Bečej i mnogobrojnim sugrađanima svih generacija zasadila 1.000 sadnica hrasta lužnjaka, poljskog jasena, bele topole i crne topole.

Ovo je nastavak velikog projekta SBB fondacije koja će se sprovesti na ukupno 16 odabranih lokacija u celoj Srbiji i zasaditi oko 13.000 stabala.

Akcijom pošumljavanja doprinosi se čistijem vazduhu, sprečavanju negativnih efekata klimatskih promena i dostizanju evropskog standarda pošumljenosti od 40% do 2030. godine, koji je važan za uspešnu borbu u zaštiti životne sredine.

Jesenja akcija pošumljavanja koja je sprovedena protekle subote odvijala se na više lokacija, u parku kod „Malog lovca“, na dve lokacije kod jevrejskog groblja, na jednoj lokaciji u Novom selu i kod završetka stare železničke stanice kod nekadašnjeg „Živinoprometa“

Sledeća akcija planira se za proleće ističu iz građanske inicijative „Ozelenimo Bečej“

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena