instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Tehnička škola: Novi vizuelni identitet, toaleti i vozila za potrebe nastave

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 2. decembar 2021. • 14:53 •

Tehnička škola: Novi vizuelni identitet, toaleti i vozila za potrebe nastave

Tehnička škola Bečej ove godine obeležava 135 godina postojanja, a godina jubileja biće zaokružena značajnim projektima kojima se unapređuje kvalitet rada i boravak đaka u ovoj bečejskoj školi.

Naime, vizuelni identitet škole je od nedavno drugačiji i to zahvaljujući projektu oslikavanja devet zidova unutar glavne zgrade, koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja sa 330.000 dinara.

Ideja je potekla od učeničkog parlamenta, a na zidovima su ilustrovana četiri područja rada - mašinstvo i obrada metala, elektro smer, lične usluge i saobraćaj.

Tehnička škola Bečej nedavno je dobila sredstva od Pokrajine za sanaciju i adaptaciju mokrog čvora u visini od skoro četiri miliona dinara, a nakon realizacije ovog projekta đaci će po prvi put imati toalet u glavnoj zgradi škole.

Naime, toaleti za đake nalaze se u dvorištu škole, dok je onaj u centralnoj zgradi bio namenjen samo za profesore. Na ovaj problem rukovodstvu škole ukazao je učenički parlament, a plan je da se projekat realizuje u toku zimskog raspusta, kazala je Grujić.

U najavi je saradnja s Gimnazijom Bečej, u čijem dvorištu se nalaze učeničke radionice gde takođe ne postoji mokri čvor.

Smer vozač motornih vozila, koji je oformljen 2018. godine, nedavno je postao bogatiji za kamion i automobil, koji će biti korišćeni za obuku i završni ispit.

Kamion je koštao oko 1,3 miliona dinara, a deo sredstava izdvojen je od roditeljskog dinara, dok je drugi deo finansirala Opština Bečej. Automobil je poklon od vrbaske škole.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena