instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Školska bašta za kvalitetniju nastavu i vannastavne aktivnosti

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 2. decembar 2021. • 15:01 •

Školska bašta za kvalitetniju nastavu i vannastavne aktivnosti

Učenici Osnovne škole “Petefi Šandor” iz Bečeja od sada će moći da nauče u praksi kako se sade i neguju biljke, ali i da putem digitalne platforme dobiju informacije o lekovom i začinskom bilju koje će sami uzgajati u školskoj bašti.

Reč je o projektu “Bašta u školi – škola u bašti”, koje je finansijski podržalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a škola je pomoć dobila i od Udruženja baštovana Sente i ŠOSO “Bratstvo”.

Đaci će u školskoj bašti naučiti kako da pravilno neguju i uzgajaju biljke, koji insekti pogoduju njihovom razvoju, a koji su štetni, kako i koliko treba zalivati biljke. Praktični deo dopuniće teorijskim putem digitalne platforme.

Projekat pruža mogućnost uključivanja lokalnih privredika i zajednice uopšte koja može na različite načine da doprinese njegovoj održivosti i realizaciji, istakla je državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Anamarija Viček,

OŠ “Petefi Šandor” je otišla korak dalje i u projekat uključila svoje sekcije i učeničku zadrugu, koja funkcioniše godinu dana i prvenstveno se bavi štamparskom delatnošću. Oni će praviti ambalažu za pakovanje proizvoda od lekovitog bilja, dok će u sađenju biljaka učestvovati baštovanska sekcija i učenički parlament. Finalni proizvodi biće korišćeni u školskoj kuhinji.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad