instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Radne akcije zbližile stanovnike naselja Sever Đurkić

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 20. oktobar 2021. • 15:24 •

Radne akcije zbližile stanovnike naselja Sever Đurkić A munkaakciók összehozták a Sever Đurkić lakótelep lakóit

Stanovnici naselja Sever Đurkić pravi su primer kako sloga i zajedništvo mogu u potpunosti promeniti kvalitet života jedne male zajednice. Zahvaljujući akcijama uređenja, koje traju od maja ove godine, naselje je postalo sinonim za idealno mesto stanovanja, kako za decu, tako i za odrasle.

Nešto slične akcije u ovom delu grada počele su sredinom devedesetih godina kada su roditelji došli su na ideju da naprave igralište u naselja.

Najveće zasluge za uklanjanje i krčenje trave i šiblja kao i pripreme za velike radove i izgradnju terena imala su tadašnja deca a danas odrasli stanovnici ovog naselja ističe Zahar.

Kako svedoče sagovornici prve akcije meštana ovog dela grada u nešto manjem obimu počele su još u toku novogodišnjih praznika, kada je prvi put okićena jelka u naselju. A ovi i kasniji radovi su ih ujedno zbližili, omasovili i učinili da se bolje upoznaju, međusobno cene i poštuju.

Jedna od akcija stanovnika ovog naselja bila je I humanitarnog karaktera. Na humanitarnom turniru u malom fudbalu 2 na 2 sakupiljeno je više od 142.000 dinara, koji su uplaćeni za pomoć u lečenju malog Boška Guglete.

Opširnije o drugim manifestacijama i akcijama, uređenju naselja, dečijem kutku, nekim narednim planovima, ali i problemima sa kojima se susreću stanovnici naselja Sever Đurkić pogledajte u emisiji Bečejski ugao koja se emituje večeras u 20 časova na našem TV programu. 

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena