instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Obeležena 77. godina od oslobođenja Bečeja

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 8. oktobar 2021. • 14:53 •

Obeležena 77. godina od oslobođenja Bečeja

Pre 77 godina 8. oktobra Bečej je postao slobodan grad. Svečana akademija povodom proslave oslobođenja Bečeja od fašizma održana je sinoć u velikoj sali Opštine Bečej. Kao i svake godine, na današnji dan članovi bečejskog SUBNOR-a, lokalne samouprave i predstavnici boračkih organizacija i političkih partija položili su vence na Spomen zid i minutom ćutanja odali počast herojima koji dali svoje živote za naš grad. 

Kako bi se sećanje sačuvalo i među mlađim generacijama, bečejski SUBNOR raspisao je literarni konkurs pod nazivom “Bečej pamti”, a sinoć su na svečanoj akademiji vaučerima su nagrađeni najbolji radovi.

Iz Ekonomske škole najbolje radove napisali su: Milan Velicki, Jovan Ivković i Uglješa Surdučki, kada je reč o učenicima Tehničke škole titulu najboljeg poneo je Vojin Berenić, dok su vaučere u Gimnaziji osvojili Aldijana Sivčev, Milica Džigurski i Julijana Palinkaš

Svečana akademija je ove godine, s obzirom na tešku epidemiološku situaciju, održana u nešto drugačijem obliku. Međutim, ono što ističu iz organizacije najvažnije je da se kontinuiranim obeležavanjem 8. oktobra sačuva sećanje na heroje antifašističke borbe.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena