instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Održana završna konferencija projekta „Budi mi prijatelj”

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 7. oktobar 2021. • 11:49 •

Održana završna konferencija projekta „Budi mi prijatelj”

U velikoj sali opštine Bečej održana je završna konferencija projekta „Budi mi prijatelj” koji je realizovao Društvo intelektualaca  braće „Tan” iz Bečeja, u saradnji Evropske unije i Saveta Evrope na zajedničkom programu „Horizontal Facility” za Zapadni Balkan i Tursku pod nazivom „Promocija različitosti i ravnopravnosti u Srbiji”.

Projekat Društva intelektualaca braće „Tan” je započet početkom maja u saradnji sve četiri osnovne škole opštine Bečej, sa ciljem da  istražuje nivo diskriminacije u školama i traži rešenje za njegovo smanjenje na najmanji mogući nivo.

U projekat su bili uključeni psiholozi Blanka Okuka iz OŠ „Sever Đurkić, Branislava Vračarić iz OŠ „Petefi Šandor”, Timea Biro Horvat iz OŠ „Šamu Mihalj”, Margarita Berček iz OŠ „Zdravko Gložanski”, kao  i učenici šestih, sedmih i osmih razreda naše opštine, koji su na radionicama obrađivali pojmove poput diskriminacije i tolerancije, pri tom pokušajući što dublje podići  svest i značaj tih pojmova.

Nakon popunavanja upitnika, školski psiholozi su mogli sumirati podatke kako bi stekli sveobuhvatnu sliku znanja učenika o toleranciji i diskriminaciji.

Prema povratnim informacijama učenika, koji su učestvovali u projektu „Budi mi prijatelj” zaključak je da deca imaju potrebu da se nastavi ovaj način rada, radionice sa ovakvim temama, na kojima mogu slobodno da kažu svoje mišljenje i iznose stavove, i na kojima će biti saslušana, dodala je školski psiholog.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena