instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Ličnim primerima skrenuta pažnja budućim vozačima na poštovanje pravila u saobraćaju

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 28. septembar 2021. • 16:09 •

Ličnim primerima skrenuta pažnja budućim vozačima na poštovanje pravila u saobraćaju

Slaviša Savić kao srednjoškolac doživeo je saobraćajnu nezgodu, nakon koje je ostao u invalidskim kolicima. Neprilagođena brzina, vožnja bez vozačke dozvole i bez sigurnosnog pojasa ostavila je trajne posledice po njegov život.

U želji da kroz lične primere menjaju i utiču na svest mladih, Savez paraplegičara Mačvanskog okruga, u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Bečej a uz finansijsku podršku Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Bečej, organizovao je četvrtu godinu za redom predavanja pod nazivom „Još uvek vozim“ koja su namenjena srednjoškolcima i bave pitanjima o bezbednosti u saobraćaju a sve u cilju edukacije budućih vozača.

Više od 40.000 mladih širom Srbije čulo je priče i lična iskustva sedmoro predavača iz Saveza paraplegičara, koji su na dan saobraćajne nezgode u proseku imali dvadesetak godina. Mnogi od njih su zbog teških povreda kičme bili prinuđeni da koriste invalidska kolica.

Ono što napominje Savić jeste značajna podrška koju im pružaju povratne informacije od učenika koji su prisustvovali ovim predavanjima

Po završetku predavanja mladi su mogli da isprobaju i takozvane "pijane naočare" koje demonstriraju smanjenje psihofizičkih sposobnosti čoveka pod dejstvom alkohola i droga.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad