instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

O korzou, restoranima i kafanama šezdesetih i sedamdesetih godina i dalje se priča

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 15. septembar 2021. • 14:35 •

O korzou, restoranima i kafanama šezdesetih i sedamdesetih godina i dalje se priča

Kulturno-zabavni život Bečeja u razdoblju od 1957. do 1975. godine bio je sadržajan, a to vreme je bilo vreme romantike, izuzetnih prijateljstava i druženja, kazao je Boris Lozanov, gostujući u emisiji „Bečejski ugao“.

Evocirajući uspomene i sećanja na taj period, naš sagovornik podsetio je da je Bečej u to vreme imao sedam restorana i kafana gde se slušala živa muzika i gde su nastupale estradne zvezde tog vremena.

Šezdesetih godina prošlog veka, u tadašnjoj velikoj Jugoslaviji, u Bečeju se značajno osetio ekonomski i privredni razvoj, ističe Lozanov i dodaje da su u tom periodu građani počeli da kupuju prve automobile.

Kada je reč o zabavnom životu našeg grada, mlađe generacije su uglavnom posećivale cirkuske predstave, dok su stariji odlazili u restorane, kako u Bečeju, tako i u drugim mestima.

Iako danas nepojmljivo, u to doba za srednjoškolce su važila posebna pravila.

Kako je izgledao korzo u Bečeju, ko je izlazio u tadašnji “Najlon” i opširnije o kulturnom životu Bečeja tog vremena iz ugla našeg sugrađanina Borisa Lozanova, saznajte u emisiji “Bečejski ugao” večeras od 20 časova.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena