instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Comnet

Ministar Vučević: RV i PVO je siguran čuvar neba nad Srbijom

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 16. novembar 2022. • 08:13 •

Ministar Vučević: RV i PVO je siguran čuvar neba nad Srbijom

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, obišao je danas Komandu Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. Komandant RV i PVO general-potpukovnik Duško Žarković informisao je ministra Vučevića o organizaciji, strukturi, razmeštaju snaga i zadacima tog vida Vojske Srbije.

Nakon sastanka sa najodgovornijim starešinama u Ratnom vazduhoplovstvu i PVO, ministar Vučević rekao je da građani Srbije treba da znaju da je RV i PVO Vojske Srbije garant i siguran čuvar neba nad našom državom.

- Oni dvadesetčetiri časa, svaki dan u toku godine motre šta se dešava nad nebom iznad naše države, čuvaju vazdušni prostor i gledaju kako da budu što operativniji i efikasniji deo Vojske Srbije, odbrambenog sistema države Srbije. Razgovarali smo o svim zadacima koji su pred nama, daljem naoružavanju i kupovini savremenih uređaja, vojne opreme, modernizaciji, kako da popularizujemo Vojsku Srbije, da dobijemo nove pilote i aviomehaničare, da imamo veći broj profesionalnih vojnika, veći broj oficira i podoficira i kako da ulažemo još više u infrastrukturu – naglasio je ministar Vučević.

Pripadnici Vojske Srbije, rekao je ministar odbrane, deo su snažnog odbrambenog mehanizma naše zemlje.

- Ponosan sam na sve ove ljude sa kojima sam se danas sastao, sa svim oficirima, podoficirima, sa komandantom Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane generalom Žarkovićem, naravno, sa načelnikom Generalštaba generalom Mojsilovićem. Svi zajedno, kao jedan tim, radićemo na tome da Vojska Srbije, konkretno RV i PVO budu uvek i u svakom trenutku sposobni da izvrše svaku naredbu, svaki zadatak vrhovnog komandanta, predsednika Republike i da garantuju bezbednost svim građanima države Srbije – poručio je ministar Vučević.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena