Yunet
 

Zdravlje

Preventivni pregledi u Dužinama

TV Banat • Redakcija TV Banat • 28. februar 2022. • 09:39 •

Preventivni pregledi u Dužinama

Dom zdravlja 1.oktobar Plandište organizovao je akciju preventivnih pregleda u ambulanti u Dužinama.

U saradnji sa udruženjima penzionera, udruženjima žena i invalida rada,  Dom zdravlja 1. Oktobar Plandište je u prostorijama zgrade ambulante u naselju Dužine, organizovao preventivne preglede srca, krvnog pritiska i šećera u krvi.Mnogo znači, stvarno. Bili su ovde dolazili i vojni lekari, i ovi naši iz Doma zdravlja, i to stvarno puno znači. Malo preventive, malo pregledati se, i tako.”

“Koristim svaku priliku da se pregledam i proverim zdravlje. Lečim se i ovde, i u Plandištu, šta ću. Baba sam, ali mora.”“Ovo je odlično, samo bi trebalo i češće. Ovo je malo selo, ima dosta penzionera, nemamo često ni prevoz, pa da dođu barem doktori kod nas. Barem dva-tri puta da su ovakve akcije, da se obave ti pregledi.”“Nije ovo loša stvar, i za stare i za ostale koji ne mogu da odu do lekara u Plandište. Ovako, fino, dođeš pregledaš se, izmeriš šećer, pritisak, jedno po jedno, i dobro je!”

“Opština Plandište ima 14 naseljenih mesta, a ovakve preventivne preglede započeli smo krajem decembra 2021. godine. Imali smo akcije u Hajdučici i u Velikoj Gredi, a sada nastavljamo i u ostalim mestima. Nadamo se da ćemo u narednih tri do četiri meseca organizovati akcije i u ostalim selima. Videli ste da je odziv veliki, i verujem da će tako i ostati”, kaže doktorka Aleksandra Vanić.

Plandištanski Dom zdravlja tokom čitave godine organizuje preventivne preglede, ne samo u okviru osnovne zdravstvene zaštite, već i specijalizovane preglede. Značajnu podršku u oganizaciji i realizaciji akcija pruža i lokalna samouprava, pa će se sa ovom praksom nastaviti i u budućnosti, kako bi svim građanima bila pružena jednaka i potpuna zdravstvena zaštita.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad