Yunet
 

Turizam

U Vršcu oboren rekord po broju noćenja

TV Banat • Redakcija TV Banat • 2. mart 2023. • 10:37 •

U Vršcu oboren rekord po broju noćenja

Turistička organizacija grada Vršca i ove godine predstavila se na Sajmu turizma u Beogradu sa svojom bogatom ponudom. Kao i prethodnih godina za obilazak i boravak u Vršcu vladalo je izuzetno interesovanje domaćih i stranih turista.

Štand Turističke organizacije Vršac obišla je gradonačelnica Dragana Mitrović koja je pored jasne podrške grada najavila i nove sadržaje za ovu godinu. Pored toga ovog leta očekuje nas bogat kulturni program, namenjen vrščanima i svim posetiocima grada, koji ima medjunarodni karakter
Prošle godine oboren je rekord po broju noćenja u Vršcu, više od 44 hiljada noćenja beleži se tokom 2022. godine.Tendencija rasta se nastavlja tako da je u januaru tekuće godine bilo 30 posto više noćenja nego u istom periodu prošle godine.
Za razvoj turizma od posebne je važnosti jednak razvoj okolnih mesta u poredjenju sa samim gradom. Za razvoj seoskog turizma presudna je infrastruktura, tako da je već izradjen plan izgradnje kanalizacione mreže u Gudurici,kao i plan uredjenja i izgradnje putne infrastrukture.Grad Vršac izdvojio je sredstva za izradu strategije razvoja vinskog turizma i zaštite porekla vina sa ovih područja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena