Yunet
 

Društvo

Akcija pomoći porodici Stojadinov

TV Banat • Redakcija TV Banat • 23. novembar 2022. • 13:40 •

Akcija pomoći porodici Stojadinov

Eksplozije plina u Vršcu ranijih godina nisu bile retkost, i baš kada se činilo da je sada plin ukroćen i da bojazni nema porodični dom porodice Stojadinov u Dvorskoj ulici stradao je u potpunosti prilikom curenja plina i izbijanja požara.Dragiša Stojadinov, sveštenik u penziji koga vrščani pamte samo po dobru, od krštenja, venčanja, i krsnih slava, kao i po probranim i utešnim rečima na sahranama, sada je nakon pedeset godina braka i zajedničkog života sa suprugom i decom ostao bez krova nad glavom.

Za samo jednu noć otišlo je u nepovrat sve što se decenijama stvaralo. Velika je sreća kažu da su svi ostali živi s obzirom na to da su svi ukućani, njih petoro bili u kući u trenutku požara. Dragišin sin Dejan zadobio je opektine prvog i drugog stepena ali nije životno ugrožen. Lečenje tek predstoji u Beogradu i za sada je obezbedjen donator za proceduru presadjivanja kože ali su potrebna novčana sredstva za dalje lečenje. Svi koji mogu i žele pomoći mogu uplatiti novac na namenski račun br. 250-1480018151200-41 za Dejanovo lečenje.

Pokrenuta je i akcija pomoći porodici za obnovu kuće a novčana sredstva mogu se uplatiti na račun 160-6000001543283-10.

Otac Dragiša, kako ga njegovi sugradjani, parohijani i učenici još uvek znaju naglašava da ga je i ovog puta vodila vera i da put ka veri i istini nikada nije izgubio. O tome govore i ikone koje su jedine ostale neoštećene u požaru i to je njemu dovoljan dokaz da vera i istina postoje a sve što nam se dogadja su iskušenja na koje treba dati odgovor. Sada odgovor leži u svima nama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena