Yunet
 

Društvo

Specijalizovano sanitetsko vozilo za dom u Starom Lecu

TV Banat • Redakcija TV Banat • 29. septembar 2022. • 14:06 •

Specijalizovano sanitetsko vozilo za dom u Starom Lecu

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić je, zajedno sa ambasadorom Republike Koreje u Srbiji Đeungom Lijem, uručila ključeve vozila koje je ta država donirala ustanovama socijalne zaštite u Srbiji.

Jedno od njih uručeno je i Domu za duševno obolela lica „1. oktobar“ u Starom Lecu, a kako je istaknuto, ova donacija predstavlja produžetak saradnje Republike Koreje i Srbije u prevazilaženju posledica pandemije COVID- 19, i polaznu tačku prijateljske saradnje u oblasti zdravlja i socijalne zaštite.

 Ovo je nešto što će značajno olakšati svakodnevno funkcionisanje ovih ustanova i pobošljati kvalitet života korisnika i rada zaposlenih, i u Starom Lecu, i u Dimitrovgradu, i u Kragujevcu. Zahvaljujem Republici Koreji na velikoj podršci koju nam je oduvek davala, i koja je od velikog značaja za sve nas. Sigurna sam da će saradnja između naših država u narednom periodu biti još bolja”, naglasila je ministarka Kisić. Ona je istakla da, zahvaljujući zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite, ovaj sistem dobro funkcioniše, uprkos izazovima sa kojima se suočava, iskazavši im zahvalnost na tome. Pogledajte video:

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad