Yunet
 

Društvo

Održana XIX sednica Skupštine Grada Vršca

TV Banat • Redakcija TV Banat • 24. jun 2022. • 15:31 •

Održana XIX sednica Skupštine Grada Vršca

XIX sednica Skupštine Grada Vršca, kojom je predsedavao zamenik predsednika skupštine, Milovan Vujičić, održana je 24.juna, a prisustvovalo je 32 od 45 odbornika. Na Dnevnom redu bilo je 12 tačaka, a kao najvažnije, odbornici su razmatrali Odluke o završnom računu budžeta Grada za 2021. i Prvom rebalansu budžeta za 2022. godinu.

Ukupni prihodi i primanja grada iz svih izvora finansiranja  2021.godini iznose 2.428.000.000, a ukupni rashodi i izdaci 2.229.000.000, što je u budžetu ostavilo saldo gotovine u visini od 274.000.000. Prema završnom izveštaju, planirani budžet ostvaren je u više od 93%, a konsolidovani finansijski izveštaji grada ocenjeni su od strane revizora kao istiniti i objektivni.

Kako je objasnila gradonačelnica Vršca, osnovni razlog za donošenje Odluke o Prvom rebalansu budžeta za 2022.godinu jeste usklađivanje projektovanog budžeta sa stvarnim stanjem, imajući u vidu izvršenje budžeta za prvih 6 meseci tekuće godine, i preusmeravanje odgovarajućih iznosa za realizaciju važnih projekata, kao što su izgradnja novog groblja, opremanje severne industrijske zone, izgradnja novog dečijeg vrtića, i drugi.

Na Dnevnom redu su, između ostalog, bile i izmene Prostornog plana Grada, koje se odnose na uređenje naselja Šušara, odnosno prenamenu parcele prvobitno namenjene izgradnji Doma kulture, za izgradnju pravoslavnog hrama. Odbornici su usvojili i nekoliko Odluka o otuđenju određenih katastarskih parcela iz javne svojine grada drugim licima, Odluku o ustanovljenju prava službenosti u korist grada na nepokretnosti u privatnoj svojini, za izgradnju novog groblja, kao i Odluke o pokretanju, odnosno ponovnom pokretanju postupka otuđenja iz javne svojine grada određenih pacela javnim nadmetanjem.
Na sednici je data saglasnost na Odluku nadzornog odbora DOO Helvecija Vršac o donaciji Gradu Vršcu, za nabavku, isporuku i montažu opreme i prateće infrastrukturne instalacije za potrebe Sistema tehničke zaštite, i za infrastrukturno opremanje severne industrijske zone.
Razmatrani su i usvojen Program korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine, Program korišćenja sredstava samodoprinosa za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje lokalnih puteva i trotoara, i Program izgradnje fekalne kanalizacije iz sredstava samodoprinosa za 2022. godinu.

Pogledajte video: Ukupni prihodi i primanja grada iz svih izvora finansiranja 2021.godini iznose 2.428.000.000, a ukupni rashodi i izdaci 2.229.000.000, što je u budžetu ostavilo saldo gotovine u visini od 274.000.000. Prema završnom izveštaju, planirani budžet ostvaren je u više od 93%, a konsolidovani finansijski izveštaji grada ocenjeni su od strane revizora kao istiniti i objektivni. BVTV6890_02 02:49 na osnovu .................. 03:50 dobro izvrši Kako je objasnila gradonačelnica Vršca, osnovni razlog za donošenje Odluke o Prvom rebalansu budžeta za 2022.godinu jeste usklađivanje projektovanog budžeta sa stvarnim stanjem, imajući u vidu izvršenje budžeta za prvih 6 meseci tekuće godine, i preusmeravanje odgovarajućih iznosa za realizaciju važnih projekata, kao što su izgradnja novog groblja, opremanje severne industrijske zone, izgradnja novog dečijeg vrtića, i drugi. BVTV6899_01 00:50 inicijalni budžet ........ 02:28 11,36% Na Dnevnom redu su, između ostalog, bile i izmene Prostornog plana Grada, koje se odnose na uređenje naselja Šušara, odnosno prenamenu parcele prvobitno namenjene izgradnji Doma kulture, za izgradnju pravoslavnog hrama. Odbornici su usvojili i nekoliko Odluka o otuđenju određenih katastarskih parcela iz javne svojine grada drugim licima, Odluku o ustanovljenju prava službenosti u korist grada na nepokretnosti u privatnoj svojini, za izgradnju novog groblja, kao i Odluke o pokretanju, odnosno ponovnom pokretanju postupka otuđenja iz javne svojine grada određenih pacela javnim nadmetanjem. Na sednici je data saglasnost na Odluku nadzornog odbora DOO Helvecija Vršac o donaciji Gradu Vršcu, za nabavku, isporuku i montažu opreme i prateće infrastrukturne instalacije za potrebe Sistema tehničke zaštite, i za infrastrukturno opremanje severne industrijske zone. Razmatrani su i usvojen Program korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine, Program korišćenja sredstava samodoprinosa za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje lokalnih puteva i trotoara, i Program izgradnje fekalne kanalizacije iz sredstava samodoprinosa za 2022. godinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena