instagram
 
instagram

Zdravlje

Policajci i vatrogasci na akciji davanja krvi

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 5. april 2024. • 12:09 •

Policajci i vatrogasci na akciji davanja krvi Foto: TV Bačka

Da je opština Vrbas jedna od humanijih sredina u okruženju potrvrđuje se čestim organizovanjem akcija dobrovoljnog davanja krvi, gotovo na nadeljnom nivou. Samo ove sedice u vrbaskom Crvenom krstu održane su dve akcije prikupljanja krvi, a na drugoj, vanrednoj svojim prisustvom istakli su se prpadnici policije kao i vatrogasci i njihove kolege dobrovoljni vatrogasci. Iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine pozivaju i druge organizacije i udruženja da slede ovaj primer.

Za nekoliko dana, tačnije u ponedeljak 15. aprila u našem gradu održaće se još jedna vanredna akcija. Ovoga puta priliku da se uključe u krug humanih imaće maturanti Gimnazije “Žarko Zrenjain”, u kojoj će akcija biti održana, i njihove kolege iz Srednje medicinske škole “Kozma i Damjan”. Oni će se tako pridružiti već potvređmno humanim policajcima, vatrogascima-spasiocima i dobrovoljnim vatrogascima. U aprilu stanovnike opštine Vrbas čeka još nekoliko prilika da budu humani.

U petak, 26. aprila d 8 do 9 časova  transfuziolozi će dežurati u Zmajevu, od 10 do 11 sati u Ravnom Selu i od 12 do 13 časova u Bačkom Dobrom Polju. Ove tri akcije, 26. aprila biće održane u prostorijama tamošnjih Mesnih zajednica.  

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena