instagram
 
instagram

Zdravlje

Top tri estetska tretmana koje Vojvođanke najčešće biraju

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 27. februar 2023. • 15:49 •

Top tri estetska tretmana koje Vojvođanke najčešće biraju

Kada je reč o lepoti i zdravlju, svetski trendovi su prihvaćeni i željeni u Vojvodini. Estetske korekcije namenjene ulepšavanju lica i tela više nisu luksuz. Zapravo, savremena tehnologija i napredni materijali, omogućili su da tretmani postanu pristupačni i da se izvode za kratko vreme.

Dakle, koji su najpopularniji estetski tretmani koje Vojvođanke biraju? Saznali smo!

Razgovarali smo sa dr Brankom Rudićem, specijalistom plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, koji živi i radi u Subotici i došli do neverovatnih saznanja.

Vojvođanke su svrstane među najlepše žene u Evropi

Vojvođanska ravnica poznata je po svojoj plodnoj zemlji, neponovljivoj prirodi i lepim, talentovanim i uspešnim ženama. Savremeno doba donelo je nove trendove, ali i svest o tome da lepota treba da se neguje na adekvatan način. Žene su sve više zainteresovane da zadrže prirodni izgled, ali da ujedno uklone nesavršenosti koje im smetaju kada se pogledaju u ogledalo.

Estetski tretmani su tu da doprinesu opštem poboljšanju izgleda lica i tela. Mladalački izgled ne izlazi iz mode. Zanimalo nas je zbog čega se Vojvođanke najčešće odlučuju da isprobaju anti-age i estetske tretmane.

„Potrebe kod žena su različite. Dugogodišnja praksa me je naučila da uvek postoji namera da se utiče na samopouzdanje, da se poboljša kompletna slika o sebi i da se žena, nakon tretmana, oseća lepše, ugodnije i zadovoljnije u svojoj koži. Moj najveći uspeh su nasmejani pacijenti koji su potvrda da se život može promeniti kada ponovo zavolimo sebe.“ kaže dr Branko Rudić.

Prednosti estetskih tretmana

Estetski tretmani imaju brojne prednosti, ali jedna od najvećih je ta što mogu da uspore starenje. Bez obzira na svu tehnologiju, nismo uspeli da zaustavimo vreme. Ipak, estetska hirurgija je tu da uspori starenje i da povrati mladolikost.

Kada ponovo sebe ugledate u ogledalu kao zadovoljnu, srećnu ženu koja veruje u sebe, tada se nesavršenosti brišu iz sećanja, i sve ono loše što je njima uzrokovano, nestaje zauvek.

Samopouzdanje se ne može sakriti

Emocije možemo da sakrijemo, nesavršenosti možemo da našminkamo, ali samopouzdanje — ono prirodno zrači, na svakom koraku.

Dr Branko Rudić kaže da cilj rekonstruktivne i estetske hirurgije jeste da vrati funkcionalnost oštećenim tkivima, ali estetski rezultat treba da bude na najvišem nivou. Što prirodniji izgled bez nesavršenosti i vidljivih ožiljaka — to je rezultat kom se sve više teži.

Najpopularniji estetski tretmani u Vojvodini

Kada je reč o estetskim tretmanima, zaista je važno da izaberete stručnog i kvalifikovanog doktora koji će brinuti o vašem zdravlju i lepoti. Nestručnost u izvođenju ovakvih procedura može da ima katastrofalne efekte koje je veoma teško korigovati.

Pored stručnosti, uvek treba da se raspitate i o kvalitetu materijala koji se koriste za izvođenje tretmana. Dr Branko Rudić bira najbolje materijale na tržištu kako bi svojim pacijentima pružio savršene rezultate, kakve i očekuju.

Hijaluronski fileri u usnama

Usne su jedna od prvih oblasti gde primećujemo znake starenja, te su jedna od najčešćih oblasti u kojima pacijenti zahtevaju kozmetičke tretmane.

Fileri hijaluronske kiseline mogu se koristiti za dodavanje volumena i punoće usnama, a dr Rudić može prilagoditi tretman na osnovu vaših specifičnih potreba.

Za ovaj tretman, koristi se svetski poznati materijal Restylane, koji je čuven po bezbednosti, stalnim ispitivanjima i unapređivanju. Fileri u usnama traju do godinu dana, a nakon toga se može raditi korekcija.

Hijaluronski fileri su idealni za anti-age tretmane. Pored toga što se koriste za lepše i punije usne, mogu se koristiti za korekciju nosa, povećanje usana, korekciju brade, podmlađivanje vrata, oblikovanje vilice, korekciju jagodica, za uklanjanje bora i podočnjaka, kao i za podmlađivanje šaka.

Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca u našem telu koja pomaže da koža ostane elastična, hidrirana i glatka. Kako se vremenom prirodno gubi zbog starenja, nadoknađivanje hijaluronske kiseline može da pruži sjajan efekat podmlađivanja.

Hijaluronska kiselina usnama vraća punoću, a rezultati su sasvim prirodni. Ženstvene, pune i senzualne usne više nisu nedostižne. Tretman traje do pola sata, gotovo je bezbolan i ne zahteva posebno vreme oporavka.

Zatezanje kapaka

Opušteni kapci mogu učiniti da izgledate starije no što jeste. Oni čine da lice izgleda umorno, i ne mogu se sakriti. Zatezanje kapaka je hirurška anti-age metoda koja uklanja prekomernu, naboranu kožu na kapcima. Operacija se izvodi u lokalnoj anasteziji i traje do 45 minuta. Osim naborane kože, po potrebi se radi odstranjivanje masnih jastučića.

Zategnuti kapci doprinose svežem, mladalačkom izgledu i utiču na ukupan izgled lica.

Sa ovom operacijom, izglađuju se bore na okoloočnom podrčju i nestaju nabori i masni jastučići koji su činili da lice izgleda umorno. Blefaroplastika je veoma tražena, i jedan je od najčešćih zahvata koje dr Rudić izvodi.

Najčešće pitanje je da li ostaju ožiljci nakon zatezanja kapaka. Pažljivo šivenje omogućava da mali tragovi budi skriveni u uglu oka i da ne budu vidljivi. Što se tiče oporavka, konci se skidaju nakon nedelju dana i savetuje se zaštita sunčanim naočarima. Potrebno je dve nedelje za potpuni oporavak i za fantastičan anti-age rezultat koji je dugotrajan.

Povećanje grudi naprednim silikonima

Jedna od najvećih odluka kada je reč o estetskoj hirurgiji jeste povećanje grudi, odnosno ugradnja silikona. Žene se odlučuju na ovaj korak nakon mnogo preispitivanja, i u potrazi su za što bezbednijim silikonima, koji će izgledati prirodno.

Motiva Ergonomix silikoni su sa dobrim razlogom proglašeni za najbolje na svetu.

„Znao sam od samog početka koliko je mojim pacijentkinjama važno da se osećaju dobro u svojoj koži i zato sam izabrao najkvalitetnije implante na svetskom tržištu. Zapravo, reč je o prvoj vrsti silikona koji oponaša prirodnu dinamiku dojke.“ kaže dr Rudić.

Napredni silikoni su mekani, elastični i prilagodljivi pokretima tela. Dekolte izgleda bujno i sasvim prirodno, što je mnogim ženama olakšalo odluku da se motivišu na ovaj važan korak. Osim toga, napredni silikoni su udobni i ne stvaraju teret. Bezbedni su po zdravlje, trajni su i ne gube svoj prvobitni oblik vremenom.

Sa ovim silikonima, smanjene su komplikacije u odnosu na klasične silikone. Struktura je mekana i elastična, a dekolte izgleda popunjeno u bilo kom položaju tela. Dostupni su u različitim oblicima, pa je moguće da pacijentkinja izabere svoj savršeni oblik.

Kao što možete i sami da vidite, estetski tretmani su danas veoma napredni, bezbedni i pristupačni. Hijaluronski fileri u usnama, korekcija kapaka i ugradnja naprednih silikona su najtraženiji u Vojvodini, pa i šire. Nikada nije bilo lakše postići savršenstvo.

Pogledajte rad dr Rudića na Instagramu: https://www.instagram.com/drbrankorudic/

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad