instagram
 
instagram

Zdravlje

Kroz Vrbas: Obeležen Dan borbe protiv dijabetesa

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 14. novembar 2022. • 12:12 •

Kroz Vrbas: Obeležen Dan borbe protiv dijabetesa

Akcijom besplatnih kontrola nivoa šećera u krvi i podelom flajera Udruženje za borbu protiv dijabetesa "Plavi Vrbas" obeležilo je u subotu Svetski dan borbe protiv dijabetesa. Kao i obično, partner "Plavog Vrbasa" bila je Apoteka Vrbas, u čijim je prostorijama za dva sata rada prekontrolisano više od 140 lica. 

"Tema ovogodišnjeg Svetskog dana borbe protiv dijabetesa je pristup savremenoj dijabetološkoj zaštiti. Ona naglašava važnost sistemske brige društva o osobama sa dijabetesom i podrazumeva pristup modernim, inovativnim terapijama, tehnološkim rešenjima, kao i odgovarajuću dostupnost lekara pacijentima, kako bi im se omogućio normalan život.  Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Vrbasa – 'Plavi Vrbas' akciju provere nivoa šećera u krvi izvelo je u saradnji sa Apotekom Vrbas. Kontrolu su prošle 143 osobe različitih uzrasta, dok su kod sedam osoba otkrivene vrlo visoke vrednosti nivoa šećera u krvi, a da ti ljudi uopšte nisu ni znali da boluju od ovog tihog ubice. Svi posetioci dobili su informativne flajere udruženja a oni sa povišenim vrednostima šećera upućeni su lekarima radi daljeg lečenja", saopštio je Igor Crnjanski, predsednik "Plavog Vrbasa".

 

Tekst je realizovan u okviru projekta “Kroz Vrbas” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbas. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena