instagram
 
instagram

Zdravlje

Brojne aktivnosti u oktobru posvećene mentalnom zdravlju

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 30. septembar 2022. • 14:14 •

Brojne aktivnosti u oktobru posvećene mentalnom zdravlju

Tokom oktobra u opštini Vrbas će se realizovati brojne aktivnosti u organizaciji Saveta za zdravlje pod motom "Briga o mentalnom zdravlju: neka to postane stvarnost za sve".

"Promocija  značaja mentalnog zdravlja u  zajednici i destigmatizacija su naši osnovni zadaci. Savet za zdravlje sa svojim saradnicama,predavačicma je pripremio program koji se bavi širokim spektrom mentalnog zdravlja . Predavanja, radionice,panel diskusije su usmerene na interesovanja,potrebe  svih generacija. Predavaći su renomirani stručnjaci  leari,psiholozi, psihoterapeuti  sa  značajnim  referencama i iskustvom u praksi. Očekujemo da  će   građani ma teme biti interesantne i da će im koristiti", naovodi se u saopštenju Saveta za zdravlje opštine Vrbas.

Prvi u nizu događaja je predavanje "Mentalna higijena -briga o sebi", u ponedeljak, 3. oktobra u Javnoj biblioteci "Danilo Kiš" sa početkom u 17 sati. Naredno predavnje biće održano 4. oktobra u 18 časova u OŠ "Branko Radičević" Savino Selo na temu "Samosvestan život - korak ka sreći". U Aneks sali CFK u Vrbasu 11. oktobra u 17 sati govoriće se na temu "Emocionalna inteligencija - umeće življenja". Uloga Savetovališta za brak i porodicu u prevladavanju životnih kriza biće predstavljena u Trećoj mesnoj zajednici u Vrbasu od 17 časova, 12. oktobra.

U MZ Zmajevo o tome "Kako pobediti stres" biće reči 13. oktobra u 17 sati. "Izazovima starenja u doba pandemije" baviće se u vrbaskom Klubu za stare 14. oktobra u 12 časova. "Neverbalna komunikacija" tema je koja će na redu aktivnost biti održana u Centru za fizičku kulturu 15. oktobra od 17 časova, a na temu emocionalne pismenosti govoriće se u Gimnaziji "Žarko Zrenjanin" 17. oktobra od 17 sati.

Tribina "Mentalno zdravlje u doba korone" održaće se u Mesnoj zajednici Ravnom Selu 17. oktobra u 17 časova, a u MZ Kucura govoriće se 18. oktobra o "Izazovima starenja u doba pandemije". U Ravnom Selu o "Anksiznosti u svim dobima" biće reči u ravnoselskoj biblioteci takođe 18. oktobra u 17 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena