instagram
 
instagram

Zdravlje

Akcije davanja krvi održane u Vrbasu, Kucuri i Savinom Selu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 21. jun 2022. • 14:38 •

Akcije davanja krvi održane u Vrbasu, Kucuri i Savinom Selu Foto: TV Bačka

Vrbašani su ponovo u ovom mesecu imali priliku da budu humani. Vanrednoj akciji dobrovoljnog davanja krvi koju su organizovali Crveni krst Vrbasa i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, odazvalo se i nekoliko novih davalca. To naročito ohrabruje jer je potrebno da i budući naraštaju budi uključeni u ovu humanu misiju. Krv je po drugi put donirala mlada Vrbašanka Tamara Popović.

Lekari iz Zavoda ponovo naglašavaju da su letnji meseci vreme kada je odziv davalaca i za 30 odsto slabiji. Takođe, u našoj zemlji udeo dobrovoljnih davalaca u ukupnom broju stanovnika niži je nego u većini okolnih zemalja. Zato se i dalje apeluje na sve koji to mogu da se odazovu akcijama davanja krvi.

Pored akcije u Vrbasu, priliku da daju krvi iskoristili su i davaoci iz Kucure i Savinog Sela. Naredna redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Vrbasu planira se za prvi ponedeljak u sledećem mesecu, ondosno 4. jul. Više o rasporedu održavanju akcija zainteresovani mogu saznati i na internet portalu zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena