instagram
 
instagram

Zdravlje

Svetski dan zdravlja u Vrbasu obeležen tribinom o rekreaciji

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 8. april 2022. • 15:06 •

Svetski dan zdravlja u Vrbasu obeležen tribinom o rekreaciji

Svetski dan zdravlja u Vrbasu je obeležen tribinom o značaju rekreacije pod nazivom „Rekreacijom do zdravlja“. Tribinu je otvorila predsednica lokalnog Saveta za zdravlje opštine Vrbas, doktor Ana Varga. O rekreaciji kao načinu življenja govorila je profesor doktor Milena Mikalački, predsednica Upravnog odbora Saveza Sport za sve Vojvodine, koja je održala uvodno predavanje.

Rekreacija treba da obuhvata najširu populaciju i treba da je dostupna svima, ali pristup rekreaciji  treba da je individualan.  O tome gde se, kako i koliko Vrbašani rekreairaju govorila je profesorka fizičke kulture Suzana Mitrović.

Na ovoj tribini bilo je reči i o obuci neplivača koja se u opštini Vrbas sprovodi već 35 godina. O rekreaciji kao izboru govorila je Danica Vlahović koja se već decenijama tome posvećuje, dok je o značaju ishrane u rekreativnom sportu govorio Strahinja Perović. Preporuka je da se građani svih uzrasta što češće rekreiraju, kada god im obaveze dozvoljavaju, a najbolje tri do pet puta nedeljno.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena