instagram
 
instagram

Turizam

Kobasica za Ginisa iz Turije

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 1. mart 2022. • 13:12 •

Kobasica za Ginisa iz Turije

Ni ove godine u Turiji nije izostala tradicionalna gastronomska manifestacija „Kobasicijada“. U prisustvu velikog broja učesnika i posetilaca manifestacija je otvorila svoja vrata po 38. put. Predstavili su se proizvođači mesa i mesnih proizvoda, kao i pratećih dodataka te brojne zanatlije i preduzetnici. Jedan od najvažnijih programa Kobasicijade upravo je takmičenje u pripremi nabolje i najukusnuje kobasice. Takmičenju se ove godine odazvalo dvadesetak ekipa.

Po završetku takmičenja, stručni žiri odlučio je da treću nagradu dodeli ekipi iz Bosanskog Petrovca, drugi su bili majstori kobasice iz Bačkog Petrovca, dok se kvalitetom proizvoda najviše istakla ekipa Salašari, koju sačinjavaju domaćini iz Turije. Žiri je dao i savete takmičerima za naredna takmičenja.

Manifestaciju prati sadržajan kulturno-umetnički program. Ove godine predstavila su se deca Turije. Drugog dana na scenu su izašla brojna folklorna društva. Manifestaciju je svečano otvorio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Stanovnici Turije, Srbobrana i drugih mesta iz bliže i dalje okoline dočekali su kobasicu dužu za metar od prošlogodišnje. Ove godine sa dužinom od 2038 metara kobasica je opet oborila rekorde.

Kobasicijada je zaista najposećenija manifestacija u opštini Srbobran koja svojom prepoznatljivošću i ponudom daleko premašuje turistički, već iznosi i kulturni, privredni, sportski i svaki drugi potencijal ove sredine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad