instagram
 
instagram

Sport

Kompanija Meridian na FIBA turniru donirala pola miliona dinara!

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 27. septembar 2022. • 13:55 •

Kompanija Meridian na FIBA turniru donirala pola miliona dinara!

Domaća kompanija Meridian važi za regionalnog lidera u industriji igara na sreću, ali već dugi niz godina imamo priliku da posmatramo, a u nekima i učestvujemo, brojne humanitarne akcije, koje pokazuju da je ova kuća i lider u humanosti i solidarnosti.

Ovog puta ova kompanija spojila je sport i jumanost i na Meridian kvalifikacionom turniru za FIBA Ligu šampiona nagradila najbolje, a pomogla onima kojima je to bilo najpotrebnije.

Naime, hala “Aeksandar Nikolić” ugostila je pet inostranih košarkaški ekipa na ovom turniru, kao i FMP Meridian, a timovi su se borili za ulazak u košarkašku Ligu šampiona. Tim povodom organizovana je i humanitarna akcija, tokom koje je donirano 500.000 dinara.

Prva donacija otišla je u ruke Opštine Kikinde, odnosno Društvu MNRO “Čigra”, dok je drugi ček na 100.000 dinara pripao Opštini Zemun, odnosno školi za slepu i slabovidu decu “Veljko Ramadanović”. Dakle, u prave ruke.

Drugog dana Meridian kvalifikacionog turnira uživali smo u dve utakmice, a nakon proglašenja MVP-ja Meridian je uručio još dve donacije – Ligi budućih šampiona, koji su nam i te kako potrebni, ako želimo da Srbija ostane zemlja sporta.

U nedelju smo gledali i veliko finale, nažalost domaći nim nije slavio, ali nekada je solidarnost i humanost važnija od rezultata. Kompanija Meridian i Opština Gračanica sa Kosova i Metohije nastavile su sjajnu saradnju, te je poslednja donacija uručena upravo Gračanici.

Ispred kompanije Meridian govorio je gospodin Damjan Stamenković, koji je istakao značaj ove, kao i brojnih drugih akcija.

“Godinama unazad trudimo se da reagujemo onda kada je reakcija potrebna i da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna. Tako je bilo i ovog puta, prepoznali smo momenat i odlučili da kroz košarku i nove donacije još jednom podsetimo ljude zašto je važno da budemo humani i solidarni. Svakako, u istom smeru ćemo i nastaviti, mnogo je onih kojima je pomoć zaista potrebna”, rekao je gospodin Stamenković.

Dakle, to je ukupno 500.000 dinara donirano tokom Meridian kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona.

Izvor: soskanal.net

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad