instagram
 
instagram

Sport

„Vrbašku trku“ ove godine trčalo više od 250 učesnika

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 5. septembar 2022. • 15:15 •

„Vrbašku trku“ ove godine trčalo više od 250 učesnika Foto: TV Bačka

Atletska manifestacija „Vrbaška trka“ svojim drugim održavanjem potvrdila je epitet najvećeg atletskog skupa u opštini Vrbas. Gradskim ulicima, sa startom na Trgu Nikole Pašića, trčale su stotine učesnika. Trke su otvorili najmlađi u nekoliko uzrastnih kategorija. Imala je i inkluzivni i humanitarni karakter jer su prvi nastupili mladi sa razvojnim teškoćama. Usledile su trke za decu predškolskog i nekoliko školskih uzrasta koje su najmlađi trčali u različitoj dužini od 100 do 600 metara. Trka za pripadnike Vojske i Policije u dužini od jednog kilometra najajtraktivniji je deo manifestacije, ali su i sve druge trke prilično uzbudljive i atraktivne. Uz podršku opštine Vrbas, organizator ovog događaja je Vrbaški atletski klub.

Trke na 5 i 10 kilometara trčalo je oko 200 atletičara. Trčalo se Glavnom ulicom i ulicama Gustava Krkleca, Save Kovačevića i Bude Tomovića. Setrifikovana staza iznosi dva i po kilometra pa ju je trebalo istrčati dva, odnosno četiri puta. U trci na pet kilometara istakli su se i naši sugrađani. U muškoj konkurenciji na pet kilometara među Vrbašanima najbolji je bio Dalibor Pivarski, dok je među Vrbašankama ovu deonicu najbrže istrčala Una Mihajlov. Ipak, od takmičarki u ukupnoj konkurenciji i kao apsulutnoj pobednici odličje je zasluženo pripalo Jeleni Dubroja, najuspešnijoj i u trci pripadnika Vojske i Policije. Na pet kilometara najbrži je bio Aleksandar Stajić iz Novog Sada. Kada su u pitanju trke na deset kilometara, Beograđanin Miloš Đurđević bio je najbrži na ovoj deonici. Među trkačicama se na deset kilometara istakla Danijela Cvetković.

Posebno je važno da je trka okupila sve genaracije, profesionalne atletičare i rekareativce ta da je kao takva bila promocija sporta i zdravih navika u najboljem smislu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena