instagram
 
instagram

Sport

I ove godine veliko interesovanje za Trku prijateljstva u Kuli

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 21. jun 2022. • 14:40 •

I ove godine veliko interesovanje za Trku prijateljstva u Kuli Foto: TV Bačka

Trka prijateljstva u Kuli atletska je manifestacija koja zauzima važno mesto na kalendaru atletskih mitinga u Srbiji i Regionu. Svake godine okupi oko hiljadu učesnika. Taj broj bio je i nadmašen na poslednjoj održanoj 13. Trci prijateljstva. Čast da otvore manifestaciju imali su mladi atletičari, rekerativci, budućnost i podmladak atlestkih klubova iz Kule i okoline. Trčalo se u kategoriji dečaka i devojčica i u više uzrasta, od najmlađih osnovaca ka onim starijim. Na 400 metara trčali su đaci prvog i drugog, odnosno trećeg i četvrtog razreda. Nakon njih su na stazu dugu 800 metara istrčali đaci petih i šestih, pa potom i sedmih i osmih razreda.

Desetine dečaka i devojčica najavili su time centralnu manifestaciju trku na 5 i 10 kilometara. Sa startne pozicije krenulo je skoro 900 prijavlljenih takmičara. Podršku Trci prijateljstva već 13 godina daju naši najuspešniji sprtisti iz domena atletike. Tako je bilo i ove godine. Među takmičerima bila su brojna poznata imena iz sveta sporta. Iako se nije takmičila podršku svojim kolegama i organizatorima pružila je Olivera Jeftić, višestruka najbolja atletičarka i sportiskinja naše zemlje, koja je srpsku atletiku predstavljala i na Olimpijskim igrama od 2000. do 2016. godine.

Olivera Jeftić velike rezultate postigla je kao članica Atletskog kluba Mladost iz Užica. Iz ovog kluba je i Kenijac Stenli Kipruto pobednik kulske Trke prijateljstva na 10 kilometara koji je stazu istračao za 31 minut i 46 sekundi. On je bio apsolutni favorit u muškoj konkurenciji. U konkurenicij žena na 10 kilometara izdvojila se Teodora Simović, članica Atletskog kluba Novi Pazar, čije je prolazno vreme bilo nešto ispod 35 minuta. U trci na pet kilomatara najbolji je bio Aleksandar Stojanović iz kluba Vranjski maratonci, a kod atletičarki Milica Tomašević iz beogradske Crvene zvezde.

Opširnije i detaljnije o Trci prijateljstva možete se informisati u emisij „Iz našeg grada“ koja je na programu TV Bačka u sredu od 20 časova!

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena