instagram
 
instagram

Servisne informacije

U subotu odnošenje PET, prvog oktobra kabastog otpada

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 22. septembar 2022. • 14:12 •

U subotu odnošenje PET, prvog oktobra kabastog otpada

Subota pred nama rezervisana je za odnošenje ambalažnog PET otpada iz domaćinstava u Vrbasu.  Eko kese sa ovom vrstom ambalaže sugrađani treba da iznesu ispred svojih kuća 24. septembra najkasnije do sedam sati, jer će ekipe PJ „Čistoća“ tada krenuti put vrbaskih ulica.

Džakovi za PET su besplatni, a Vrbašani koji vrše selekciju PET otpada, dobijaju ih svake poslednje subote u mesecu. Za svaki prikupljeni džak PET-a sugrađani će dobiti isto toliko praznih vreća kako bi se pripremili za narednu akciju.

Dobra vest i za sve Vrbašane koji ovih dana sređuju svoja dvorišta, podrume, tavane, šupe i tome slično jeste da će se akcija odnošenja kabastog otpada iz vrbaskih domaćinstava obaviti 01. oktobra. U ovu vrstu optpada ubrajaju se stari nameštaj, automobilske gume, tvrda plastika, staklo i tome slično. Pod kabastim otpadom ne podrazumeva se građevinski materijal i otpad životinjskog porekla.  

Biljni otpad može biti upakovan u zelene džakove ili povezan u snopove.

Zeleni džakovi za pakovanje sitnijih kabastih stvari, mogu se nabaviti na blagajni u upravnoj zgradi JKP-a po ceni od blizu 38 dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena