instagram
 
instagram

Privreda

U januaru, po pravilu, smanjen promet na vrbaskim pijacama

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 18. januar 2023. • 12:44 •

U januaru, po pravilu, smanjen promet na vrbaskim pijacama Foto: TV Bačka

Proslave Božića, Nove godine, slava i drugih praznika prilično su istanjili novčanike i ispraznili račune građana. Zato se u finasijskom smislu januar naziva najdužim mesecom. Potvrdu za to pronalazimo i na Maloj pijaci u Vrbasu. Promet je primetno opao jer kupci nabavljaju samo najneophodnije životne namirnice.

Nešto lakše trebalo bi da je ovih dana penzionerima koji su dobili dva značajna povećanja penzija. Ipak, u proteklim mesecima povećane su i cene gotovo svih prodajnih artikala. Rast cena su zabeležili i proizvodi koji se mogu naći na pijacama. Svačiji kućni budžet opteretio je niz praznika koji kod nas po tradciji počunju od decembra, a završavaju se krajem januara.

Što se tiče cena povrća i voća na vrbaskoj Maloj pijaci i one ovih dana idu u zavisnosti od kvaliteta, količine i kupovne sposobnosti. Od voća se najviše traže jabuke. Za kilogram treba izdvojiti od 30 do 100 dinara. Aktuelno je i južno voće koje drži poprilično visoke cene. Od povrća najprodavaniji su luk, krompir i šargarepa. Kilogram šargarepe košta od 50 do 100 dinara, krompira od 80 do 120, a iste cenu ima i luk. Cvekla košta oko 80, salata oko 50 dinara. Najskuplji su celer i peršun. Celer se prodaje za 250, a peršun po cenama od 280 do 300 dinara. Na pijaci su u ponudi i mnogi drugi proizvodi koje takođe pogađa smanjena potražanja usled povećanih rashoda karakterističnih za kraj decembra i prvu polovinu januara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena