instagram
 
instagram

Poljoprivreda

Festival meda po deseti put okupio pčelare u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 31. oktobar 2022. • 14:13 •

Festival meda po deseti put okupio pčelare u Vrbasu Foto: TV Bačka

Jubilarni deseti Festival meda okupio je u Vrbasu pčelare iz opštine ali i iz okruženja. Na gradskom trgu neki od najvećih proizvođača meda sa ovih prostora, kao i oni sa najdužim stažom u pčelarstvu, imali su priliku da predstave svoj asortiman i da na štandovima razgovaraju sa kupcima i svojim kolegama iz ove branše. Priredbu je pratio i sadržajan kulturno-umetnički program. Počelo je pčelarskom zdravicom i pozivom da godina bude medonosna. U nastavku su nastupili učenici četvrog razreda Osnovne škole Petar Petrović Njegoš iz Vrbasa pesmama i recitacijama u čast pčela. Nadovezali su se članovi folkolrnog ansambla Zavičajno vrelo iz Kucure sa bogatim repertoarom tradiconalnih igara.

Domaćin ove manifestacije je Udruženja pčelara Vrbasa. I ove godine Festival meda u Vrbasu predstavlja važan događaj za ovdašne pčelare ali i za njihovu krovnu organizaciju, Savez pčelarskih organizacija Srbije.

Festival meda posvećen je zdravlju, prirodi i pčeli kao čovekovom savezniku. Da bi ukazali na važnost prirode kao celuine i dobrobiti životinja, udeo u ovoj manifestaciji imalo je i Udruženje za zaštitu životinja “Hrabro srce” u saradnji sa JAZIP-om. Oni su promovisali odgovorno vlasništvo i udomljavanje pasa. Festival meda u Vrbasu održan je u organizaciju Udruženja pčelara Vrbasa u saradnji sa Kulturnim centrom i Turističkom organizacijom opštine Vrbas.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena