instagram
 
instagram

Politika

Usvojen rebalans Budžeta na 25. sednici SO Vrbas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 17. oktobar 2023. • 13:23 •

Usvojen rebalans Budžeta na 25. sednici SO Vrbas Foto: TV Bačka

Održana je 25. sednica Skupštine opštine Vrbas. Početku zasedanja prisustvovalo je 27 od 36 odbornika a na dnevnom redu za razmatranje našlo se ukupno šest tačaka. Prethodno je većina odbila više predloga dopuna dnevnog reda koje su pred skupštinu opštine izneli odbornoci opozicione grupe „Oslobodiimo Vrbas“.

Najvažnije pitanje ticalo se rebalansa Budžeta opštine za tekuću godinu. Rebalans je, prema obrazloženju predsednika Opštine Vrbas, Predraga Rojevića, izvršen zbog dodatnih sredstava za tri, kako je naveo kapitalna projekta. Prvi od njih je parterno uređenje prostora oko Doma kulture u Ravnom Selu. Sledeći projekat je rekonstrukcija Gradskog stadiona u Vrbasu, a treći adaptacija objekta Doma kulture u Zmajevu. Rebalansom je predviđeno gotovo 200 miliona dinara za ove tri investicije. Budžet za ovu godinu premašiće 2,5 milijarde dinara, a prihodi su na istorijski visokom nivou, naveo je Rojević. Veća izdvajanja predviđena su i za kulturu i obrazovanje.

Po usvajanju rebalansa Budžeta, usvojena je i odluka o donošenju Lokalnog plana upravljanja otpadom za opštinu Vrbas za period od 2023. do 2032. godine. Odbornici su dali i saglasnost Kulturnom centru za raspisivanje i sprovođenje javnog konkursa za imenovanje direktora. Predlozima Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose došlo je do izmena u sastavu Lokalnog saveta roditelja, kao i do promena na čelu Opštinske izborne komisije, Saveta za budžet i finasije i sastava više pkolskih odbora. Za novog vršioca dužnosti Apotekarske ustanove Vrbas imenovan je Miloš Milić. Nakon pitanja i predloga odbornika sednica je završena.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena