instagram
 
instagram

Kultura

„Doživljaji lirskog torbara“ Đorđa Sladoja predstavljeni u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 16. decembar 2022. • 13:09 •

„Doživljaji lirskog torbara“ Đorđa Sladoja predstavljeni u Vrbasu Foto: TV Bačka

Poštovaoci pisane reči u Vrbasu imali su priliku da se upoznaju sa najnovijim delom Đorđa Sladoja pod nazivom "Doživljaji lirskog torbara". Priče iz književnog života oslikavaju razne upečatljive događaje, anegdote i ljude. Pored autora, o njima su na vrbaskoj  promociji govorile Sladojeve kolege iz književnog sveta, Blagoje Baković, Slobodan Mandić i Miroslav Aleksić. Nakon prošlogodišnjeg  romana u stihovima "Modre žilice", bilo je nekako i očekivano da Sladoje svoje uspomene pretoči i u prozu.

Široka i slojevita knjiga donosi priče sa mnogih književnih susreta. Na brojne manifestacije pesnike je vodila energija zablude i veliki entuzijazam da će poezijom menjati svet. Zato knjiga i nosi naziv "Doživljaji lirskog torbara".

Đorđo Sladoje objavio je više od dvadeset poetskih knjiga. Dobitnik je desetina najznačajnijih književnih priznanja. Deo životnog i radnog veka proveo je u Vrbasu gde je bio sekretar Festivala poezije mladih i urednik časopisa "Trag". Glavni je urednik Letopisa Matice srpske.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena