instagram
 
instagram

Kultura

Književno veče Ljiljane Habjanović Đurović održano u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 29. novembar 2022. • 13:11 •

Književno veče Ljiljane Habjanović Đurović održano u Vrbasu Foto: TV Bačka

Srpska pravoslavna crkvena opština Vrbas priredila je još jedan kulturni program. Ovoga puta ugostila je književnicu Ljiljanu Habjanović Đurović, već godinama jednu od naših najčitanjijih spisateljica. U njenom književnom radu dominiraju istorija, duhovnost, religija, hrišćanske poruke i pouke. Tolika popularnost njenih knjiga razlog je što često čitaoci i ona imaju potrebu da se sretnu i razgovaraju a tako je bilo i u Vrbasu. Iskustvo sa književnih večeri, inetrakcija sa čitaocima i čitanost njenih dela podsticajno, kako kaže, utiču i na njeno stavralaštvo.

Njenih 17 romana posvećenih upravo veri i istoriji odlikovala je velika popularnost, zbog čega je Habjanović Đurović od 1996. godine najtiražniji domaći pisac. Njena dela imaju jasnu poruku dodatno izraženu kroz hrišćanske vrednosti, ljubavi, spaseanja i čovekoljublja. Takvu poruku imala je i za Vrbašane.

Ljiljana Habjanović Đurović autorka je i devet knjiga za decu, te jedne zbirke poezije. Po nekim od njenih romana snimani su igrani i dokumentarni filmovi. Prevođena je na 18 jezika. Do sada je u inostrastvu na tim jezicima objavljeno 51 izdanje njenih knjiga. Od kraja prošlog veka isključivo se bavi književnom delatnošću dok je pre toga radila i kao novinar. Publika u Vrbasu mogla je da se bolje upozna sa autorkom kroz neposredan kontakt koji je ostavrila sa posetiocima i učesnicima ove književne večeri.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena