instagram
 
instagram

Kultura

U Feketiću održani Dani pravoslavnog kulturnog nasleđa

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 25. oktobar 2022. • 14:08 •

U Feketiću održani Dani pravoslavnog kulturnog nasleđa Foto: TV Bačka

Dani pravoslavnog kulturnog nasleđa i Godišnja skupština Saveta udruženja srpsko-ruskog prijateljstva Republike Srbije „Puškin“ imali su za svoje mesto održavanja Feketić. Odazvali su se predstavnici društava iz više od 15 gradova i opština od Subotice do Aleksandrovca i Aleksinca. U Feketiću su ih ugostili ovdašnji Kulturni centar „Car Dušan Silni“ i Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva „Rod“ iz Vrbasa. Skup je bio i povod za otvaranje izložbe fotografija Ruskog geografskog društva iz Beograda koja je i otvorila i najavlia celokupnu manifestaciju.

Skupu su pisustvovali i predstavnici Ambasade Ruske Federacije, Ruskog doma i organizacija koje okupljaju i reprezentuju ruske državljane u Srbiji, kao i predstavnici političkog, verskog i društvenog života iz okruženja. U sklopu ovih susreta posebno mesto imali su Skupština Saveta i okrugli sto na temu „Uloga srpsko-ruskih udruženja u organizacionom i programskom delovanju ruske zajednice u Srbiji“.

Milovan Ćurčić predstavio je knjigu pod nazivom „Istorijska istina i ukrajinofilska propaganda“. Knjiga je prevedena na srpski jezik a objavljena je još 1920. godine i njen autor je Aleksanadar Volkonski. U nastavku manifestacije u feketićkom Domu kulture održan je kulturno-umetnički program Dani pravoslavnog kulturnog nasleđa u kom su učešće uzela brojna umetnička društva i pojedinci iz Vrbasa, Feketića, Subotice, Malog Iđoša i drugih mesta. Predstavile su se pevačke i plesne grupe, instrumentalni i voklani izvođači, folklorni ansabli i horovi. Sadržajni program privukao je veliki broj posetilaca koji su došli da vide deo bogatog kulturnog nasleđa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad